Ik ben genoeg

Heb jij de TED-talk van Brene Brown over de kracht van kwetsbaarheid al gezien?

Misschien moet je die eerst zien en dan verder lezen

(https://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability?language=nl#t-5853).
Bijna 23 miljoen mensen gingen je voor…………

Wat mij raakte in haar verhaal, was het feit dat we ons niet goed genoeg voelen. Dat was een gevoel wat ik herkende en wat diep in mij verstopt zat omdat ik me ervoor schaamde.
Ik wees dat gevoel af. Met een grote mond, door me te bewijzen, door tegen iedereen te zeggen hoe verkeerd zij het zagen, door te roepen hoe goed ik was, door …….
Maar niets hielp. Ik voel me al jaren een vijfje en voel me al jaren niet goed genoeg.

Brene confronteerde me hiermee en ik was onmiddellijk enthousiast over haar lezing. Ik las haar boek ‘De moed van imperfectie’ en vertelde iedereen om vooral haar video te zien. Maar zelf heb ik er weinig of niets mee gedaan. Ik stopte het gevoel weer diep weg.

IMG_4743 - Version 2

Om een of andere reden keek ik onlangs weer naar de TED talks van Brene maar dit keer gebeurde er iets anders. Ik realiseerde me hoe ik mezelf ontliep en hoe ik mijn spiegel aan anderen voorhield zonder er zelf in te kijken.
En toen snapte ik het ineens: IK BEN GENOEG.
Dat gevoel was raak maar tegelijk zei mijn verstand iets anders. Ik relativeerde, stelde bij en zwakte af. Ik was wel genoeg maar……….

Ik realiseerde me dat er dus meer nodig was om mij te laten accepteren dat ik genoeg ben. Het zou een soort mantra moeten worden dat ik keer op keer tegen mezelf zeg. Het oude liedje dat ik niet goed genoeg ben, is toe aan een nieuwe versie.
Daarom draag ik tot die tijd een polsbandje met deze tekst! Telkens als ik het vergeet, kijk ik ernaar en denk ik: ik ben genoeg!

Omdat ik vrees dat ik niet de enige ben, heb ik er nog een paar extra laten maken. Wil jij jezelf niet langer verloochenen door iemand te zijn zoals anderen dat willen? Wil je ook voortdurend herinnerd worden aan je authentieke zelf?
Kijk dan hier http://www.zomooianders.net/nieuws/