Ik mediteer!

Ik mediteer.

Ik mediteer, sinds gisteravond durf ik het publiekelijk toe te geven.

Al jarenlang probeert een familielid mij te overtuigen dat mediteren goed voor me zou zijn. Steevast is mijn antwoord dat ik daar geen tijd voor heb (…..). Bovendien loop ik marathons en tijdens trainingen kom je ook in een soort trance dus wat zou meditatie voor meerwaarde zijn?
Bovendien ben ik niet zo’n zweverig type, daar ben ik veel te nuchter voor!

Een paar jaar geleden heb ik met iemand samengewerkt die mij in nuchterheid meer dan eens aftroefde. Een wijs iemand met veel kennis van zaken, een lopende encyclopedie. En leraar meditatie………..
Tja……..
Het mondde uit in een weekend meditatietechniek bij hem. Tijdens een van de oefeningen had ik dezelfde ervaring als ik met hardlopen soms heb. Zie je wel! Dus toch hetzelfde! Nee, gaf de meester mij terug en hij legde mij het verschil uit. Oplossing: meer mediteren. Dat antwoord hoor ik trouwens wel vaker: meer mediteren!
Okay, kussentje gekocht en elke dag 10 minuten mediteren. Na een paar weken mediteerde ik een klein half uur per dag.

Na een paar maanden ontdekte ik een paar dingen:
Om te beginnen sliep ik beter. Ik was gewend om enorm te ‘wroeten’ ’s nachts. Door alles wat zich in de nacht in mijn hoofd afspeelde, kon ik ’s ochtends moe wakker worden. Dat was over!
Ten tweede merkte ik dat er een soort helderheid in mijn denken was gekomen. Ik ben nogal chaotisch van aard maar op de een of andere manier ben ik daardoor veel rustiger geworden.
Ook ben ik anders naar mijn leven gaan kijken. Materiële dingen die ik enorm belangrijk vond, zijn naar achteren verplaatst.

Wees jezelfPrettig dus, dat mediteren. Maar om dat tegen anderen te zeggen? Mijn zoon zegt al gekscherend als ik op mijn kussentje zit, dat zijn vader aan het zweven is!

Sinds gisteren kijk ik er echter anders tegenaan. Gisteravond was ik op een ondernemersavond van de KvK bij ons in de buurt. Gastspreker was Jan van Setten. Jan is een geweldige entertainer die een leuk en inspirerend verhaal houdt over goed ondernemerschap. Op een gegeven moment stelt Jan dat ondernemers er goed aan doen om te gaan…….mediteren!
En hij legt uit waarom dat zo goed is. Maar….daarna vraagt hij aan de aanwezigen wie er in zijn werk iets met spiritualiteit en/of meditatie doet! Ik steek mijn hand op en mag vervolgens aan de zaal uitleggen wat er zo goed is aan mediteren en wat mijn bedrijfje voor hen kan betekenen…..

Daarom durf ik nu hardop tegen u te zeggen:

Ik mediteer!