Human Dynamics in de praktijk

19 januari 2012

Vanmiddag weer een Human Dynamics feestje! De Leonardusschool in Brielle heeft vorig jaar een basistraining HD gedaan.
De school is bezig met het onderwijs te organiseren op basis van de onderwijsbehoeften van leerlingen en ze willen Human Dynamics gebruiken om de kinderen beter te begrijpen.
Vanmiddag hebben we gekeken naar onderwijsbehoeften van fysiek emotionele kinderen en emotioneel mentale kinderen.

images-2-2

Fysiek emotionele leerlingen leren anders dan wij gewend zijn. Ze hebben extra tijd nodig in de opstartfase en mogelijkheden om op eigen wijze de leerstof te verwerken. We stellen vast dat we deze kinderen vaak te kort doen. Als het team in kaart gebracht heeft om welke leerlingen het gaat op de school bespreken we manieren om aan te sluiten bij deze leerlingen. Uiteraard staan we ook stil bij wat de kinderen te ontwikkelen hebben. Het team kijkt naar een DVD met interviews met kind, ouder en leerkracht.

images-65

Als we naar de kinderen kijken met een emotioneel mentale dynamiek zien we dat deze kinderen veel eigen inbreng en verantwoordelijk nodig hebben. Ze leren door trial and error en dat moeten we ze als school ook bieden! Vaak komen deze leerlingen als brutaal en eigenwijs over. Leerkrachten herkennen de beschrijving en we bespreken wat deze kinderen nodig hebben.
Ook hier levert de DVD weer veel herkenning op!

Als we om 16.00 stoppen, is het team van de school vol enthousiasme bezig met verwerking van het geleerde in de dagelijkse praktijk.

Mijn feestje kan niet meer stuk………